Joomla 3.x Templates by FatCow Complaints

Comunicate de presa

La Complexul Multifuncțional Caraiman se pot face mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generație

Complexul Multifuncțional Caraiman inaugurează astăzi, 24 septembrie, cel mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.  Femeile care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România (în 2018)  s-au înregistrat peste 9600 de cazuri de cancer mamar. De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman, cu sprijinul Primăriei sectorului 1, inaugurează un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D, 3D cu tomosinteza și cu substanță de contrast.

Mamografia digitală cu tomosinteza reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.

Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite pe baza buletinului și cu o trimitere de la un medic specialist.

Complexul Multifuncțional Caraiman are în desfășurare și o altă campanie care ajută femeile să depisteze cancerul de col uterin din stadiu incipient. În cadrul complexului, femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti, pot efectua gratuit atât testul de Babeș- Papanicolau, cât și examentul de secreție vaginală.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon 021.2244073.

Testare gratuita Babes Papanicolau

Femeile din sectorul 1 își pot face gratuit testul Babeș-Papanicolau și examenul de secreție vaginală

Complexul Multifuncțional Caraiman a început campania de testare gratuită pentru Babeș- Papanicolau și pentru examentul de secreție vaginală. De aceste servicii beneficiază femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În plus, țara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența bolii și pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Totuși, cancerul de col uterin se poate diagnostica încă din stadiul incipient, când poate fi tratat complet, prin testul Babeș – Papanicolau, dacă acesta este efectuat anual. Prin acest test se pot depista celulele anormale înainte ca ele sa se transforme în celule tumorale.

De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor, Complexul Multifuncțional Caraiman a demarat o campanie prin care femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti, pot efectua gratuit atât testul de Babeș- Papanicolau, cât și examentul de secreție vaginală.

Recoltarile se fac zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon 021.2244073.

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor din sectorul 1. Printre cabinetele de care dispune centrul, se numără: ginecologie, planificare familială, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie și ORL. Pentru detalii: http://www.cmcaraiman.ro

 

 

Ziua portilor deschise

De Ziua Mondială a Sănătății, locuitorii sectorului 1 își pot face consultații gratuite în cadrul
Complexului Multifuncțional Caraiman
 
Complexul Multifuncțional Caraiman organizează “Ziua porților deschise” pe 7 aprilie, de Ziua
Mondială a Sănătății. Astfel, locuitorii sectorului 1 vor putea beneficia de consultații gratuite, în
intervalul 8-18:00, la oricare dintre cele 14 cabinete de care dispune centrul, printre care:
oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, ginecologie,
cardiologie și ORL.
 
Inaugurat în anul 2008, Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis
în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.
Complexul este situat pe strada Caraiman nr. 33A, și este dotat cu aparatură de ultimă generaţie.
 
Complexul Multifuncțional Caraiman urmează să implementeze în 2019 un parteneriat împreună
cu Spitalul Florence Nightingale din Istanbul, astfel încât pacienții centrului să beneficieze de
servicii de second opinion cu privire la diagnosticul primit în urma unor mamografii, radiografii
sau analize de laborator. Fiecare pacient are dreptul să ceară o altă opinie medicală calificată, iar
Complexul Multifuncțional Caraiman dorește să faciliteze acest demers.
 
În cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, începând din 2018, s-a deschis și Centrul de
Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională,
dar și Centrul de zi Alzheimer, care vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu această boală
sau cu alte tulburări neurodegenerative.