Joomla 3.x Templates by FatCow Complaints

Comunicate de presa

Testări gratuite Babeș-Papanicolau în sectorul 1

Începând cu data de 20.08.2020 Complexul Multifuncțional Caraiman efectueză gratuit, pentru locuitoarele sectorului 1, testul Babeș-Papanicolau și examenul secreției vaginale. Programul de recoltare este zilnic, de luni până vineri, prin cabinetele de obstetrică-ginecologie și de planificare familială.

În program vor fi incluse persoanele de sex feminin în vârstă de peste 25 de ani, indiferent de calitatea de asigurat a acestora, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin, asimptomatice sau fără antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col uterin. Testarea în cadrul programului se va opri la femeile care au împlinit vârsta de 64 de ani, numai dacă acestea au ultimile 3 frotiuri cervicale Babeș-Papanicolau normale. Programările se pot face la numărul de telefon: 021.2244073.

Obiectivul principal al programului de screening pentru cancerul de col uterin al Complexului Multifuncținal Caraiman este reducerea incidenței formelor invazice ale cancerului de col uterin precum și a mortalității specifice prin cancer de col.

În ceea ce priveste obiectivele programului, ele se pliază pe cele ale Programului Național de screening pentru cancerul de col uterin:
  • Depistarea cancerului de col uterin în stadii percoce;
  • Îndrumarea pacientelor cu leziuni precursoare sau incipiente către servicii medicale specializate de diagnostic și tratament;
  • Creșterea gradului de informare a populației feminine de la nivelul comunității sectorului 1 pentru utilizarea serviciilor de screeening ca metodă de depistare precoce a cancerului de col uterin la persoanele asimptomatice.

Screening-ul constă în testarea prin metoda frotiului cervical Babeș-Papanicolau a populației feminine din grupa de vârstă 25-64 de ani.

Cancerul de col uterin reprezintă una din principalele cauze de mortalitate în rândul femeilor. România se situează pe locul 1 din țările Uniunii Europene la mortalitatea prin cancer de col uterin. Atunci când este depistat precoce, cancerul de col uterin este unul din cancerele cu cea mai mare rată de vindecare. Acesta poate fi depistat precoce și uneori poate fi prevenit aproape în totalitate dacă pacienta efectuează regulat testul de screening Babeș-Papanicolau.

Testul citologic Babeș-Papanicolau este o componenta importanta și obligatorie a controlului medical de rutină la femei deoarece detectează acele modificari, care netratate pot duc la apariția unui cancer de col invaziv.

Prin intermediul lui se examinează microscopic celulele colectate de la nivelul colului uterin evaluându-se eventualele modificări inflamatorii, reactive și reparatorii,preneoplazice si neoplazice.

Complexul Multifuncținal Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală și are sediul pe str. Caraiman nr. 33A Sector 1, București.

La Complexul Multifuncțional Caraiman se pot face mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generație

Complexul Multifuncțional Caraiman inaugurează astăzi, 24 septembrie, cel mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.  Femeile care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România (în 2018)  s-au înregistrat peste 9600 de cazuri de cancer mamar. De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman, cu sprijinul Primăriei sectorului 1, inaugurează un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D, 3D cu tomosinteza și cu substanță de contrast.

Mamografia digitală cu tomosinteza reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.

Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite pe baza buletinului și cu o trimitere de la un medic specialist.

Complexul Multifuncțional Caraiman are în desfășurare și o altă campanie care ajută femeile să depisteze cancerul de col uterin din stadiu incipient. În cadrul complexului, femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti, pot efectua gratuit atât testul de Babeș- Papanicolau, cât și examentul de secreție vaginală.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon 021.2244073.

Ziua portilor deschise

De Ziua Mondială a Sănătății, locuitorii sectorului 1 își pot face consultații gratuite în cadrul
Complexului Multifuncțional Caraiman
 
Complexul Multifuncțional Caraiman organizează “Ziua porților deschise” pe 7 aprilie, de Ziua
Mondială a Sănătății. Astfel, locuitorii sectorului 1 vor putea beneficia de consultații gratuite, în
intervalul 8-18:00, la oricare dintre cele 14 cabinete de care dispune centrul, printre care:
oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, ginecologie,
cardiologie și ORL.
 
Inaugurat în anul 2008, Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis
în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse.
Complexul este situat pe strada Caraiman nr. 33A, și este dotat cu aparatură de ultimă generaţie.
 
Complexul Multifuncțional Caraiman urmează să implementeze în 2019 un parteneriat împreună
cu Spitalul Florence Nightingale din Istanbul, astfel încât pacienții centrului să beneficieze de
servicii de second opinion cu privire la diagnosticul primit în urma unor mamografii, radiografii
sau analize de laborator. Fiecare pacient are dreptul să ceară o altă opinie medicală calificată, iar
Complexul Multifuncțional Caraiman dorește să faciliteze acest demers.
 
În cadrul Complexului Multifuncțional Caraiman, începând din 2018, s-a deschis și Centrul de
Recuperare Medicală, care oferă servicii de fizioterapie, kinetoterapie și reabilitare funcțională,
dar și Centrul de zi Alzheimer, care vine în sprijinul persoanelor diagnosticate cu această boală
sau cu alte tulburări neurodegenerative.

Testare gratuita Babes Papanicolau

Femeile din sectorul 1 își pot face gratuit testul Babeș-Papanicolau și examenul de secreție vaginală

Complexul Multifuncțional Caraiman a început campania de testare gratuită pentru Babeș- Papanicolau și pentru examentul de secreție vaginală. De aceste servicii beneficiază femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului, cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele, după cel mamar. În plus, țara noastră se află pe locul al doilea în Uniunea Europeană în ceea ce privește incidența bolii și pe primul loc la mortalitatea cauzată de această boală.

Totuși, cancerul de col uterin se poate diagnostica încă din stadiul incipient, când poate fi tratat complet, prin testul Babeș – Papanicolau, dacă acesta este efectuat anual. Prin acest test se pot depista celulele anormale înainte ca ele sa se transforme în celule tumorale.

De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor, Complexul Multifuncțional Caraiman a demarat o campanie prin care femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti, pot efectua gratuit atât testul de Babeș- Papanicolau, cât și examentul de secreție vaginală.

Recoltarile se fac zilnic, de luni până vineri, iar programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon 021.2244073.

Complexul Multifuncțional Caraiman este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, care oferă servicii gratuite locuitorilor din sectorul 1. Printre cabinetele de care dispune centrul, se numără: ginecologie, planificare familială, oftalmologie, urologie, oncologie, stomatologie, dermatologie, radiologie, cardiologie și ORL. Pentru detalii: http://www.cmcaraiman.ro