Joomla 3.x Templates by FatCow Complaints

La Complexul Multifuncțional Caraiman se pot face mamografii gratuite cu aparatură de ultimă generație

Complexul Multifuncțional Caraiman inaugurează astăzi, 24 septembrie, cel mai performant mamograf din țară. Acesta realizează mamografii 2D, 3D cu tomosinteză și cu substanță de contrast.  Femeile care locuiesc în sectorul 1 pot beneficia de aceste servicii în mod gratuit.

În România, conform celui mai recent raport al Observatorului Global al Cancerului (GCO), cancerul mamar reprezintă primul tip de cancer care afectează femeile de toate vârstele. Conform studiilor GCO, în România (în 2018)  s-au înregistrat peste 9600 de cazuri de cancer mamar. De aceea, pentru a veni în sprijinul femeilor din sectorul 1, Complexul Multifuncțional Caraiman, cu sprijinul Primăriei sectorului 1, inaugurează un mamograf de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot realiza mamografii 2D, 3D cu tomosinteza și cu substanță de contrast.

Mamografia digitală cu tomosinteza reprezintă o tehnologie de vârf, cea mai modernă tehnică de screening și de diagnostic a cancerului de sân.

Fiind un centru medical deschis de Primăria Sectorului 1, Complexul Multifuncțional Caraiman oferă servicii exclusiv locuitorilor din sectorul 1. Prin urmare, femeile care locuiesc în sectorul 1 își vor putea face mamografii gratuite pe baza buletinului și cu o trimitere de la un medic specialist.

Complexul Multifuncțional Caraiman are în desfășurare și o altă campanie care ajută femeile să depisteze cancerul de col uterin din stadiu incipient. În cadrul complexului, femeile care au domiciliul legal pe raza sectorului 1, Bucureşti, pot efectua gratuit atât testul de Babeș- Papanicolau, cât și examentul de secreție vaginală.

Programările se pot face direct la sediul Complexului Multifuncțional Caraiman din strada Caraiman 33A, sector 1, București, sau sunând la numărul de telefon 021.2244073.