Joomla 3.x Templates by FatCow Complaints

Crucea Alb Galbena

Proiectul “O Altă Şansă”

 

 

Scopul proiectului este acordarea de servicii integrate de asistenţă şi consiliere socio-medicală la domiciliu persoanelor vârstnice dependente şi semidependente ca alternativă la instituţionalizarea acestora.

Acest proiect răspunde nevoilor acelei categorii de persoane vârstnice aflate la domiciliu, ce nu pot primi asistenţă îndelungată în mediul spitalicesc, aflate în stare de dependenţă la domiciliu, cu posibilităţi materiale reduse şi care necesită implicarea mai multor servicii, de la cele de prevenire la cele de educaţie pentru sănătate, diagnostic, tratament, suport , monitorizarea stării de sănătate, paliaţie, integrarea socială şi prevenirea marginalizării sociale.

Serviciile socio-medicale furnizate la domiciliu prezintă avantaje atât pentru beneficiar, cât şi pentru sistemul de sănătate românesc. În acest fel, vârstnicii pot rămâne în propria locuinţă, prevenind instituţionalizarea şi crescând calitatea vieţii acestora.

Prin sistemul de îngrijiri medicale la domiciliu este ,deasemenea, îndeplinită nevoia persoanelor vărstnice de interacţiune socială prin contactul cu membrii echipei de îngrijire, aceasta prevenind apariţia depresiei şi a cronicizării altor boli.

Implementat în urma cu 8 ani de către D.G.A.S.P.C. sector 1, în cofinanţare cu M.M.S.F., proiectul s-a dovedit a fi un real succes, ceea ce a determinat continuarea acestuia şi în următorii ani. Astfel, din luna martie 2008 , proiectul” O Altă Şansă “ s-a desfăşurat între Fundaţia Crucea Alb-Galbenă şi instituţia noastră, Complexul Multifuncţional Caraiman.